Váš nákupní košík je prázdný.

Vyberte si alespoň tři produkty z naší nabídky a získejte dopravu zdarma.

PROČ U NÁS?
98
  • 19 let na trhu
  • 80 000 zákazníků ročně
  • spolehlivá a rychlá doprava
  • 4 vlastní prodejny
  • 380 výdejních míst
  • 101250 zboží ve vlastních skladech
  • 11925 zařízení a příslušenství
  • ryze česká firma
  • rozumíme našemu zboží
  • rádi Vám poradíme
OBLÍBENÁ ZAŘÍZENÍ

Začněte zde a zjednodušte si vyhledání příslušenství pro Váš telefon nebo tablet.
Více informací


Přidání zařízení
Výrobce:
- vyberte -


Model:
- vyberte -


Přidat
banner

LG Optimus 2X P990 - černá: Prosím o kratičkou recenzi!!!!

Přejít na kartu produktu LG Optimus 2X P990 - černá

Prosím o kratičkou recenzi!!!!
Lebin (1.4.2011 14:56:08)
Může někdo prosím Vás napsat, jak je to s výdrží baterie, jak dlouho se nabíji, kolik % z baterie se ukrojí po půl dne používání, jak celkově se baterie vybije při normálním používání???? Jestli při hovoru display zhasne?? Zda Skype, ICQ, Facebouk můžou být spuštěny současne?? A mnoho dalších postřehů na co uživatel přišel(vychytávka, co jej doslova posadila na zadek) a naopak??? Děkuji předem!!! Jsem iJablíčkář 3GS a byl bych rád, kdyby někdo napsal skutečné postřehy z používání LG 2x founu....ještě jednou díkec.
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
spokojenec (3.4.2011 20:07:35)
Také mi v balení chyběl kabel - objednal jsem on-line (před 29.) a telefon vyzvedl na prodejně v Praze ihned po naskladnění. Na email ohledně HDMI mi ale nikdo neodpověděl. Tak nevím.


Co se týče telefonu, tak jsem relativně spokojený, ačkoli mě zaskočilo pár chybějících věcí, které jsem bral na Nokii (měl jsem N900 a E75) za samozřejmost:

1) LG vycházelo při modifikacích ze starší verze MMS/SMS aplikace, takže telefon bez dotazu konvertuje zprávu delší než 4 SMS na MMS. Vzhledem k tomu, že na firemní SIM mám podporu MMS vypnutou, je to velký problém. Nelze to nijak vypnout. V oficiální verzi MMS/SMS z Android 2.2 je toto již opraveno, ale v LG verzi 2.2.2 to je stále. Naštěstí přislíbený upgrade na Android 2.3 toto vyřeší. Android MMS/SMS zatím v žádné verzi nepodporuje odstraňování diakritiky (ani 2.3, tuším) - jeden český znak vám SMS pošle v Unicode a zkrátí tak kapacitu 1 SMS na nějakých 74 znaků. Takže s háčky pište jen pokud to tak opravdu chcete. :)

2) Telefon a Kontakty nemají integrovanou možnost VoIP. Na to jsem byl z Nokie zvyklý a využíval toho na služebních cestách. Telefon podporoval přímo volání přes GSM i VoIP podle nastavení v kontaktech. Android očividně nic takového nepodporuje, takže je nutné stáhnout extra aplikaci.

3) Navigace - smutnou pravdou zůstává, že kvalita, podrobnost a geografická obsáhlost _offline_ map, které má Nokie ke stažení zdarma, je generačně dál než Android s... ničím. Online mapy neberu jako mapy. Možná za 20 let, až bude online celý svět a bude na to spolehnutí. Ať jste v Číně, Indii, Evropě nebo USA, lepší mapy v jednom balení na mobil neseženete. Samotné navigování tak slavné není, ale mapy jsou neuvěřitelné. Modlím se, aby Tomtom brzy vydal aplikaci pro Android, protože to je jediná přípustná alternativa (kterou samozřejmě zároveň před Nokia Maps preferuji). Do té doby si do Asie budu brát kvůli mapám i N900.

4) Úpravy LG mají svá pro i proti:

- Telefon se zvedá šoupáním místo mačkáním (kdo s tímhle šílenstvím začal?), je tam hromada před-instalovaných aplikací, které nejde odinstalovat a vlastní stažené aplikace jsou v samostatném seznamu až na konci toho všeho. Permanentní dolní menu se 4 ikonami nejde zrušit ani měnit, takže např. při instalaci alternativního SMS klienta to nemůžete upravit, aby ikona "Messaging" spouštěla ten. Konverzi SMS na MMS jsem popsal. LG Email odebral podporu prefixu u IMAP kont, takže u klasických IMAP serverů jako je Courier apod. vidíte jen prázdné složky.

- Na druhou stranu Launcher ve všem ostatním zpracovaný skvěle, přehledný, svižný, má plno možností, home screen je hodně konfigurovatelný. Telefon a Kontakty jsou integrované jak s Google, tak LG desktop synchronizací a vyhledávání, možnosti zobrazení a editace kontaktů je jedna z nejlepších, co jsem viděl. Soft klávesnici od LG dokonce preferuji i před HTC_IME.


Výdrž baterie je asi jako u N900. Telefon mi vydrží cca 1 den, ale musím uznat, že si s ním často hraji a zkouším všemožná nastavení. WiFi téměř non-stop zapnutá. Na N900 jsem ji měl většinou vypnutou a telefon vydržel zhruba stejně. Jakmile však dáte display na max a začnete s ním nepřetržitě dělat, skoro vidíte jak baterie mizí. Doporučuji auto podsvícení, nebo min. tolerovatelnou světelnost. Všechno to dělá display, co na telefonu běží je téměř jedno. Vydrží mi stejně ve stand-by jako ve stand-by se zapnutou hudbou. Pokud s ním budete jen volat, 2 dny rozhodně vydrží, možná déle. Ve stand-by je prakticky zakonzervovaný.


To je vše z věcí, které stojí za zmínku. Musím ale říci, že všechno (krom map) jsem rychle vyřešil instalací custom ROM z generátoru MoDaCo. V "ROM online kitchen" pro 2X jsem si nakonfiguroval v podstatě výchozí skladbu ROM SW - jen s rozdílem v LG Emailu a LG MMS/SMS, které jsem dal nahradit poslední verzí od Google a přidal pár aplikací jako SlideME market, Amazon AppStore market apod. Základ jejich ROM je oficiální LG ROM (o pár měsíců novější, než ten co byl v telefonu) s minimem úprav, takže stabilita je 100%. Zatím mi nic nespadlo a vše funguje k mé spokojenosti: Email umí IMAP prefixy, SMS se na MMS nekonvertuje, telefon se zvedá normálně tlačítkem a všechno extra co LG přidalo tam stále je.

Samozřejmě úprava jako instalace custom ROM, jakkoli je rychlá a jednoduchá, vyžaduje dočasné rootnutí telefonu a flash "ROM" (interní eMMS flash na Tegra 2 čipu), což bych nikomu bez dostatku zkušeností a znalostí všech pro a proti rozhodně _nedoporučoval_.


Tak či tak, i s malými zádrhely je to naprosto skvělý telefon, ovládání je plynulé a intuitivní, foto/video na úrovni jakou jsem _naprosto_ nečekal, SW výbava dostatečná na to, aby nebylo potřeba nic stahovat a nahrazovat (ačkoli je na výběr víc než na všechny platformy co jsem měl před tím dohromady) a naprosto brutální výkon, který na výdrži baterie rozhodně není poznat (ani proti starším smartphonům). Zvuková kvalita (sluchátka) je též výborná a k dispozici je plno pre-setů pro ekvalizér. Ačkoli repráčky mohly být o něco lepší, na max hlasitost začínají chraptět.

Musím po pravdě říci, že jsem s ním velmi spokojený, ačkoli jsem první den propadl jisté deziluzi z nashromážděných poznatků a pocitů, kterým se nevyhnete, pokud je toto váš první Android.

Navíc se mi líbí možnost upravovat si systém podle potřeby - otevřenost většiny Android aplikací, dostupnost zdrojových kódů a SDK pro vývoj i na Linuxu. To ale asi většina z vás už nedocení. Proti Symbianu to je nebe a dudy. Proti Maemu na Nokii to sice už tak super není, ale co zbývá, když se Nokia podle spikla s Micro$oftem, jen pro prachy zahodila všechno vč. Linuxu a vrazila mi tím kudlu do zad. :)
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
Ivo Kubečka (1.4.2011 18:09:52)
Tak teď mi volalal přítelkyně a ano, hovor se příjma tahem :)
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
Pavel Ryba (8.4.2011 11:26:17)
kablík mají v Sunny běžně k dostání za 200,- Vyzkoušeno a funkční :-)
re: prosím o kratičkou recenzi!!!!
Lebin (2.4.2011 19:38:36)
Děkuji za příspěvky..Ještě počkám s koupí, docela mě mrzí ty nepříjemnosti s HDMI káblíkem, hlavně se nedá podle příspěvků nikde sehnat...uvidíme jak spokojenost uživatelů bude stoupat nebo klesat. Zatím jsem neměl tu čest LG 2x poňahňat, třeba při prvním uchopení se okamžitě rozhodnu, kdo ví?? Zatím prostuduji nějaká fórka a uvidíme...
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
Lebin (4.4.2011 11:21:09)
Opět děkuji pane "spokojenec". Teď už jen vyvstává otázka, co s iJabkem 3GS, zda jej zahodit a definitivně ukončit jednu kapitolu iOS nebo ho strčit hodně hluboko do šuplíku?? Každopádně jsem potěšen kladným názorem na LG 2x, s kapacitou batrije jsem to čekal. Tento týden půjdu onen tel. poňahňat a spatřičnou informovaností odzkoušet. Již dlouho jsem čekal na takový telefon, který uspokojí hi-tech náročného uživatele jako je spousta z nás. Děkuji a samo zde připojím první dojmy a srovnání s iJabkem 3GS.
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
spokojenec (4.4.2011 11:11:24)
S tím vám tolik neporadím. Nepoužívám Windows. Pokud vím, tak specificky přímo pro Outlook žádný synch nemá. Outlook je jen klient. Ale kontakty (vč. prohledávání firemního adresáře), kalendář i emaily z Exchange (server pro Outlook) podporuje bez problému.
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
spokojenec (3.4.2011 23:06:57)
Ani custom ROM s těmi ikonkami nepomůže. Je to součást Launcheru, myslím, ale nic vám nebrání si tam dát originál Android Launcher, který zároveň nahradí i hlavní menu s nainstalovanými aplikacemi. Můžete zkusit zatím bez custom ROM stáhnout alternativní Launcher (jestli to jde) nebo Home Screen (to jde) - ještě nevím úplně jasně jak tyhle dvě komponenty k sobě pasují a jestli jsou oddělitelné. Každopádně LG přidalo aplikaci Home Selector, která se dá použít na přepnutí z LG Home na jinou Home aplikaci - to možná zruší to permanentní menu. Bude potřeba vyzkoušet si alternativy. To jak mini-menu udělalo LG ale změnit nejde. Nicméně po tom, co jsem si ROMem "opravil" ty SMSky, nemám potřebu ty ikony měnit. Všechny 4 aplikace patří mezi mnou nejpoužívanější. Abych posílal SMS nebo telefonoval z nějaké pseudo aplikace z marketu, na to nemám žaludek. :)

Sdílené adresáře z konta typu IMAP i Exchange vidět jsou, ale ani v práci ani soukromě je nikdo nepoužívá, takže nedokážu říct, jestli to má všechny featury. Všeobecně se sdílené (public) složky mezi architekty považují za zlo, i Microsoft se je snaží zrušit z Exchange. Co můžu říct je, že u firemního Exchange konta vidím stejné složky jako z PC klienta v práci.

Příjem GPS je vynikající, o víkendu se to testovalo a v přírodě i ve městě byl lock průměrně do 15 sekund. I high-end Tomtom, což je pro mě neporazitelná reference jak v navigaci, tak v lovení GPS, se občas chytá o něco déle (to je ovšem z auta ve městě, kde je z oblohy vidět jen malinká výseč). Čili v GPS citlivosti bych mu zatím dal za 2, pokud si dobrou rychlost udrží i v autě mezi domy, tak možná lepší. Ale bez pořádné aplikace a map zatím v tom nevidím moc velký potenciál. K dispozici je teď alespoň NAVIGON, i když proti Tomtomu je to bída, lepší než Google Maps nebo nic. Stojí něco pod €90 s mapami, což ujde. Rozhraní podezřele podobné Tomtomu, mapy slušné, jaké má pokrytí celkově světa a Evropy nevím, zkoušel jsem jen jejich samostatnou jednotku v ČR a byl to průměr. Zahraniční cestu bez jakéhokoli plánování a studování cíle a trasy bych tomu narozdíl od Tomtoma nesvěřil. Kdo nezná lepší, tak si ho i chválí. Můžete zkusit.

Android je dobrá alternativa. Platforma je to relativně otevřená, moderní, technologicky má plno zajímavých rysů a velký potenciál z pohledu integrace a interoperability komponent (Java), širokou podporu HW, všechno je akcelerované a UI je moderní, estetické a intuitivní. Navíc stojí na Linuxovém jádře a jistě nemusím dodávat, že podle mě by ani lepší jádro míti nemohl. :) Customizace jsou povolené a vítané, komunita široká. To znamená velké množství vývojářů, což znamená širokou podporu a zásobu aplikací všeho druhu. Navíc zařízení jsou v rozmezí od nejlevnějších po high-end. Nemusím podotýkat, že i tento telefon - nejnabušenější dnes k dostání - stojí skoro polovinu toho, co technologicky oploštělý iPhone.

Pro přechod od Apple osobně vidím pouze pozitivní argumenty. S Nokií to je již horší, ta má ohromné zkušenosti v oblasti mobilních komunikací a v tom, co jejich zákazníci chtějí. Android je proti jejich SW hodně mladý a lidé často musí hlásit požadavky a čekat na věci, které byly na Nokiích vyřešeny dávno, nicméně od verze 2.0 se Adroid hodně pohnul a v současnosti mi až na kvalitní off-line mapy nic z Nokie nechybí. Naopak dostal jsem hromadu featur, které jsou super, nové a na které rozhodně nejsem zvyklý. Android nedávno konečně dosáhl kritické hybnosti, kdy se z něj stal pro Nokii nebezpečný soupeř, tak nebezpečný, že se dala naprosto nečekaně do partnerství s MS. To by nikoho ještě nedávno ani nenapadlo. Je to docela risk a pro ně může znamenat už úplný konec hry v pozici leadera v tomto sektoru. Od tohoto bodu se bude Android už jen rychle šířit a rozpínat, než se trh zasytí. Ať se někomu líbí nebo ne (ještě před měsícem jsem byl sám zarytým odpůrcem - čistě jako systémák z technického hlediska, ale pár testů a zkoušek mě rychle přesvědčilo o opaku).

Ale kdo si počká, ten se dočká. Nemusíte se do toho vrhat teď, ale nic tím rozhodně nezkazíte. Je to na vás. Ještě nedávno jsem si pro svoji linuxovou Nokii N900 psal v C vlastní tooly a hackoval featury na core komponentách. A za sebe jako extrémně technicky náročného uživatele tenhle systém můžu bez rozpaků doporučit. Rozhodně lepší než iOS.
re: prosím o kratičkou recenzi!!!!
Robert (4.4.2011 9:54:29)
Dobrý den,
děkuji za postřehy ve vaši minirecenzi z užívání. Chci se zeptat, jak je to se synchronizaci s klasickým Outlookem 2010 - co vše se synchronizuje? Mobil chci používat soukromě, tedy nemám vlastní Exchange a tidíž chci jen synchronizovat outlook - co vše jde - důležité je pro mě kontakty a kalendář, jde i ostatní - úkoly, maily? Děkuji, pač synchronizace je pro mě to nejdůležitější, abych konečně už přešel z WM6.5 na něco novějšího.
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
Robert (4.4.2011 11:15:22)
Právě nikde jsem nedostal 100% odpověď, zda android umí plnou synchronizaci s Outlookem (bez Exchange). Proto pořád váhám (od října s HTC DHD). Stačí mi jen kalendář a kontakty, ale to je pro mě nejdůležitější, jinak mobil pro mě nemá smysl. Díky každopádně za odpověď
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
spokojenec (4.4.2011 11:39:18)
Jsem rád, že jsem mohl pomoct.

Ještě poznámka k jinému dotazu - ohledně sync s Outlookem bez Exchange serveru. Nenašel jsem o tom nic víc než že LG na to má extra SW zvaný LG Outlook Sync a Google na to má SW, který podporuje Android univerzálně. Není to na přímo, udržuje Outlook v sync s Google kalendářem/kontakty a ten je v sync s telefonem, nicméně to funguje a v tomhle návodu si to dotyčný chválí:
http://www.androidtapp.com/how-to-synch-your-outlook-calendar-google-calendar-and-android-phone-calendar/
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
Lebin (3.4.2011 21:05:36)
Pane "spokojenec", je mou povinností smeknout klobouk dolů, před krásnou a výstížnou mini recenzí. Tohle jsem potřeboval, text jsem hltal jak detektivku od A. Christie!!!Ještě se zeptám, custom ROM řeší i možnou úpravu/změnu onech 4 ikonech na home screen? Stím IMAp jsem byl docela zaskočen, ale pokud to řeší custmo ROM tak nic proti. Jde nebo spíše fungujev IMAp sdílení kalendářů v outlook, kerio, exchange? Dále se zeptám jak je to s citlivostí GPS? myslím tím zastavěný městský terén, les apod.. U iJabka 3GS jsem doukopil aktiv držák do auta a o 500% se zlepšila GPS. Bez aktiv stojánku ve městě/lese nepoužitelné. Nakonec se přiznám, že to bude můj první Android, proto polehoučku k němu s opatrností přistupuji. Odkojenec Nokijí a iJabkem hledám něco, co by naplnilo chybějící funkčnost na oněch telefonech a to Android pro mne stále neproskoumán jakousi šanci dává. No uvidíme...
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
Mira (2.4.2011 20:55:01)
Koupil jsem ho hned v utery vecer a naprosta spokojenost. LG zmáklo dobře i prostředí a telefon je fakt rychlej jak blázen, skvělá odezva, radost používat. Streamovaný videa naprosto plynulý a fakt žasnu jak rychle se načítají webovky i když je na nich flash. Naproto me nadchlo když sem to napojil na televizi a pustil Youtube nebo si zahral hru (telefon jako volant), to se musí vyzkošet. Co se týká výdrže, tak je naprosto zsrovnatelná, jako všechny dotykovy smartphony co jsem doposud měl, takže nabíjim každý večer.
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
Ivo Kubečka (1.4.2011 18:05:58)
Tak stou výdrží to bude lepší, na zahranicích forech píšou že i dva dny... Co se týče sms je to formou chatu, vypadá to jako na iPhone, a pokud stím nebudeš spokojen, tak si z marketu stáhneš alernativní SMS aplikaci :-) A abych pravdu řekl, tak teď si ani za boha nevypabim jesli je příjem hovoru taky tažením ebo kliknutím, momentálně u sebe nemam druhy phone... v každém případě na androidmarketu najdeš alternativní prostředí pro příjem hovorů :)
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
Lebin (1.4.2011 16:11:24)
Díky! Jsem rád za rychlou reakci!!! Jabko 3GS je s výdrží baterie dost mizerné!!! 1-2x denně na charge!!Otřes!!! Jinak Jabko 3GS výbornej foun, jen mě vadí p*dělaný iTunes, nemožnost do Jabka jakkoliv souborově vlézt (samo to řeší JB,ale jinak nic) a celkově uživatelsky cokoliv štelovat jak od kontaktů až po filtrování emailu. ještě bych se zeptal jak je to se SMS?? Je to taky formou Chatu nebo se to dá nějak upravit? Potom ještě otázka, hrozí, když foun zvoní v kapse a jak po něm šmatám, můžu ho nevědomky zvednout, položit, přidržet hovor? U hTC mě to štvalo, Jabko má výborně řešeno tahem do strany.. Dík za reakci.
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
Ivo Kubečka (1.4.2011 15:54:00)
Tak, na dotaz ohledně výdrže beterie je ještě brzo, objektivnnnnní hodnoty budou tak nejméně za týden. Ale co jsem četl na zahraničních fórech tak je na tom oněco lépe než 3GS. Co se týče spuštěných aplikací stím není žádny problém, sám mam na pozadí spuštěný Jabber, ICQ, Skype a Facebook chat a žádný problém. Ano, display se automaticky při přiložení telefonu k uchu vypne, a zase zapne, když se dá od ucha.
Mezi vychytávky rozhodně patří ovládání gesty, např. pokud potřebuješ pri editaci textu posunout kurzor, stačí do telefonu lehce kepnout v požadvaném směru. Focení taky není špatné, fotky jsou použitelné, ve srovnaní s iP4 jsou o něco lepší, při zobrazení na PC. Videa jsou taktéž pužitelná ale doporučuji rozlišení 720p, je tam menší komprese a více FPS.
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
slavomir (4.4.2011 16:37:51)
Dobry den.Chcel by som vediet ci ste odskusal aj gyroskop a ci je dostatok pamati na aplikacie,lebo v HTC Desire je to problem. Vopred dakujem.
Re: Prosím o kratičkou recenzi!!!!
Kipe (15.4.2011 12:46:28)
@spokojenec: A nechtel bys spachat nejaky podrobnejsi popis jak tam natlacit tu custome ROM. Sem na tom podobne, nektere veci bych vyhodil, protoze je bud nepouzivam, nechci, nebo mam na marketu koupene lepsi. Jenze nejsem jeste ve fazi abych to z voleje zmaknul uplne sam. A vzdycky je to na vlastni riziko, takze kdo nechce nemusi.

Přejít na kartu produktu LG Optimus 2X P990 - černá


Mobilní | Klasický

Naposledy navštívené (0) | Vaše hledání (0) | Porovnání (0)
«
.